Contact opnemen
Whatsapp ons

Senioren badkamer

Ideale badkamer voor nu en later

Heeft u weleens nagedacht over het laten maken van een senioren badkamer in uw woning? Dat is geen vreemde gedachte als u zich bedenkt dat Nederland in een snel tempo vergrijst en dat hierdoor het aantal ouderen enorm snel toeneemt. Het is zeker niet vreemd om op de toekomst voorbereid te zijn door het laten plaatsen van een badkamer voor senioren. Bad Montage is hét vakbedrijf dat u hiermee kan helpen. Dus of dat nu een ‘gewone’ luxe badkamer is of een senioren badkamer. Voor iedereen moet de badkamer de plek in huis zijn waar veilig en comfortabel kan worden ontspannen. Nu én in de toekomst! Wij maken voor u een levensloopbestendige badkamer met slimme aanpassingen om het badkamerplezier te vergroten. Zo is uw senioren badkamer niet alleen functioneel, maar ook elegant en eigentijds. Neem dus snel contact op met Bad Montage voor meer informatie en/of het plaatsen van een senioren badkamer.

Waarom badkamer aanpassen voor senioren?

Door de vergrijzing in ons land is inmiddels de helft van Nederland de leeftijd van 50 gepasseerd. Het goede nieuws is dat wijsheid met de jaren komt. We worden dus steeds wijzer met zijn allen. Maar ouder worden is helaas niet alleen maar lang leve de vreugde. De negatieve gevolgen zijn dat spieren en gewrichten stijver worden, dat het gezichtsvermogen afneemt en dat ook onze botten brozer worden en sneller breken. Allemaal factoren waardoor we in een vochtige, gladde badkamer meer risico lopen op valpartijen. Daarom maakt Bad Montage badkamers voor senioren die veilig gebruik willen blijven maken van hun badkamer.

Badkamer verbouwen

Waarom een seniorenbadkamer laten maken door Bad Montage?

Bad Montage is dé badkamer specialist die voor u een moderne, veilige en praktische senioren badkamer maakt. Bij ons kunt rekenen op:

  • 2 jaar garantie op alle montage
  • Snelle oplevering in gemiddeld twee weken
  • Ruime kennis en ervaring in senioren badkamers plaatsen
  • Concurrerende tarieven
  • Complete badkamers van A tot Z
  • Topkwaliteit materialen
  • Samenwerkingen met grote showrooms door Nederland

Wat is eigenlijk een badkamer voor senioren?

Een senioren badkamer is een badkamer waarmee u bent voorbereid op de toekomst. Wie wat ouder wordt, wordt in het algemeen fysiek ook wat minder stabiel. Een normale badkamer zonder hulpmiddelen of aanpassingen, wordt dan langzaamaan steeds minder veilig. Om alle risico’s te vermijden, is de senioren badkamer de ideale oplossing, ook voor u! Een senioren badkamer is namelijk voorzien van de juiste voorzieningen die het leven wat makkelijker maken. U kunt daarbij denken aan handgrepen, een aangepast toilet, een aangepaste wastafel en verder ook een brede(re) doorgang zonder drempels, een inloopdouche i.p.v een bad en nog meer.

Kosten badkamer aanpassen tot seniorenbadkamer

Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om het verbouwen van hun badkamer tot een levensloopbestendige badkamer waar men tot op seniorenleeftijd mee vooruit kan. Begrijpelijk, want het is ten eerste niet makkelijk om te accepteren dat je ouder wordt. Maar we weten allemaal dat ouder worden met gebreken kan komen. Bovendien is zo’n badkamer verbouwing ook niet gratis. Maar hoe langer u ermee wacht, hoe hoger de kosten kunnen uitkomen. Er zijn diverse manieren mogelijk om een badkamer verbouwing financieel binnen de perken te houden. Samen met u bekijken wij hoe we uw badkamer kunnen ombouwen tot een veilige senioren badkamer binnen de kosten die u voor ogen hebt. Wij hanteren sowieso vrij lage tarieven om een comfortabele badkamer betaalbaar te maken als het gaat om een verbouwing of renovatie. Wij zoeken altijd naar creatieve en aantrekkelijke oplossingen om uw badkamerwensen te realiseren. Dat geldt uiteraard ook voor een trendy en tijdloze senioren badkamer.

Badkamer verbouwen

Bad Montage

Badkamer verbouwen

Kiest u ervoor om uw bestaande badkamer aan te passen en te verbouwen tot een badkamer voor senioren? Dan helpen we u graag bij het maken van de juiste keuzes als het gaat om levensloopbestendige en veilige badkamer meubels, tegels, sanitair, spiegels, wastafels, baden, douches, kranen, toiletten en vloerverwarming Kortom: alles waarmee u uw badkamer helemaal veilig kunt gebruiken. Tijdens de badkamer verbouwing zit u bij de vakmensen van Badkamer Montage niet wekenlang in de rommel. Gemiddeld verbouwen wij een badkamer namelijk binnen slechts twee weken.

Geen bad meer in de senioren badkamer

Eén van de belangrijkste kenmerken van een senioren badkamer is het ontbreken van een bad. Een bad heeft een veel te hoge instap. Naarmate we ouder worden, wordt die ‘hindernis’ steeds moeilijker te nemen. Ook is in bad liggen niet echt een verstandige optie meer. Opstaan wordt naarmate u ouder wordt namelijk steeds moeilijker en het valrisico wordt steeds groter. Daar moet u toch niet aan denken? In de badkamer voor senioren maakt het bad bij voorkeur plaats voor een aangepaste douche, ofwel een inloopdouche.

Bad Montage

Offerte aanvraag

Wij nemen binnen 48 uur contact met u op om een persoonlijk gesprek in te plannen.

Bad Montage

Persoonlijk gesprek

Wij komen langs en bespreken wat uw wens is, wij kunnen voor design doorverwijzen naar de showroom.

Bad Montage

Bouwplan

Werkzaamheden voorbereiding worden getroffen en alle spullen worden besteld en gecontroleerd.

Bad Montage

Bouwfase

De eerste week starten we met het slopen, leidingwerk en opbouw. De tweede week gaan wij tegelen
en afmonteren.

Veiligheid op nummer 1

Veiligheid staat ons op de eerste plaats. Jaarlijks vinden er in de badkamer gemiddeld zo’n vierduizend valpartijen plaats. Het zijn voornamelijk ouderen die dat overkomt. Een onveilige badkamer ligt daar meestal aan ten grondslag. Daarom vinden wij bij Bad Montage dat een senioren badkamer minimaal het volgende moet hebben:

 • Een ruime, toegankelijke inloopdouche
 • Geen, of een lage, instap
 • Een anti-slip vloer
 • Steunpunten voor extra houvast
 • Geen scherpe randen of te hete kranen
 • Onderhoudsvriendelijke materialen

Veilige douche voor senioren

Met een inloopdouche in de senioren badkamer, behoort de hoge instap gegarandeerd tot de verleden tijd. Daarom heeft deze douche een lage instap en – desgewenst – een antislip (tegel)douchevloer waarop vallen of uitglijden vrijwel onmogelijk is. Eventuele extra handgrepen voor steun zijn ook zeker mogelijk. Een ergonomisch klapzitje kan daarbij ook aangebracht worden.

Greep uit de mogelijkheden

Comfort en gemak staan in een senioren badkamer centraal. Bij Bad Montage kunt u erop vertrouwen dat wij er bij het plaatsen van een badkamer voor ouderen voor zorgen dat die niet onder doet voor een ‘gewone’ badkamer. Wij zorgen altijd voor een aantrekkelijke combinatie van design en optimale gebruiksvriendelijkheid. Dus het plaatsen van een inloopdouche i.p.v een bad, combineren we desgewenst gewoon met ledverlichting, fraaie wallpanels die eenvoudig schoon te maken zijn en een fijne vloerverwarming. Alles is mogelijk.

Badkamer verbouwen

Vloerverwarming in seniorenbadkamer

In een seniorenbadkamer mag een vloerverwarming voor het comfort natuurlijk niet ontbreken. Er zijn twee soorten vloerverwarming mogelijk: vloerverwarming met buizen en elektrische vloerverwarming. Beiden zijn geschikt voor de badkamer. Vloerverwarming met buizen wordt aangesloten op de bestaande cv-installatie. Elektrische vloerverwarming wordt geïnstalleerd op het elektriciteitsnet. Vloerverwarming is zeer comfortabel aan de voeten en zorgt dat de vloer snel opdroogt. Ook is vloerverwarming onzichtbaar en ruimtebesparend. Een nadeel kan zijn dat de badkamer minder snel opwarmt dan met radiatoren. Maar in een compacte(re) badkamer is vloerverwarming altijd toereikend.

Meer info over badkamer voor senioren?

Wilt u graag meer weten over het plaatsen van een levensloopbestendige badkamer voor senioren? Wij vinden het belangrijk dat uw badkamer dé plek in huis is, waarin u nu en straks lekker kunt ontspannen. Samen met u bekijken wij welk design u mooi vindt en wat uw verdere wensen zijn. Neem voor meer informatie en/of advies contact met ons op.
Bel ons op 06 14 93 85 82 of mail naar info@bad-montage.nl. U kunt uiteraard ook het contactformulier invullen en direct een offerte aanvragen.