Werkwijze

20180521_140830346_iOS

Werkwijze

Onderstaand vindt u een overzicht van de stappen die wij doorlopen om de juiste badkamer voor u te realiseren. Wilt u uw badkamer laten verbouwen? Vul dan het offerte formulier in. Tijdens een persoonlijk gesprek kunnen wij de mogelijkheden bespreken.

Verschillende werkwijze voor het leggen van vloertegels

In de specie leggen

Wanneer de ondergrond een ruwe betonvloer is (bijvoorbeeld bij een nieuwbouwwoning) dan worden de tegels verwerkt in specie. Met zand en cement wordt een specie bed aangebracht, hierin worden de tegels gelegd. Op deze wijze is het niet altijd nodig om eerst een dekvloer aan te brengen.

Deze wijze van leggen wordt nog veel toegepast met natuursteen en tegels van ongelijke dikte.

In de mortel leggen

Wanneer de ondergrond niet gelijk is worden tegels gelegd in mortel. Bij het leggen in mortel is het belangrijk om de tegels gelijk te leggen, met een minimale voeg om zo een mooie vloer te krijgen. Het is belangrijk om elke tegel waterpas te leggen, vanwege het feit dat je werkt met een niet-vlakke ondergrond. Het leggen van de tegels kost meer tijd maar zorgt op die manier uiteindelijk voor een strakke vloer die geen lelijke verhogingen of verlagingen laat zien.

In de lijm

Wanneer er bijna geen oneffenheden en/of hoogteverschillen in de vloer zitten worden tegels in speciale tegellijm gelegd. Deze wordt op de tegels aangebracht, om vervolgens vast te lijmen. De ondergrond dient volledig vlak te zijn.

Deze wijze wordt vaak toegepast op een cementdekvloer of een anhydrite gietvloer. Zijn deze materialen niet gebruikt of is de vloer niet voldoende vlak dan is het verstandig te kiezen om de tegels in specie of mortel te leggen.

Stappenplan

Offerte aanvraag

Wij nemen binnen 48 uur contact met u op om een persoonlijk gesprek in te plannen.

Persoonlijk gesprek

Wij komen langs en bespreken wat uw wens is, wij kunnen voor design doorverwijzen naar de showroom.

Bouwplan

Werkzaamheden voorbereiding worden getroffen en alle spullen worden besteld en gecontroleerd.

Bouwfase

De eerste week starten we met het slopen, leidingwerk en opbouw. De tweede week gaan wij tegelen en afmonteren.

WhatsApp Image 2018-07-09 at 07.28.50

Offerte aanvragen

    Direct contact

    Uw naam (*)

    Uw email (*)

    Telefoonnummer (*)

    Uw bericht