Contact opnemen
Whatsapp ons

Badkamer tegels

De juiste tegels voor uw badkamer

Badkamer tegels uitzoeken en plaatsen in een nieuwe badkamer is altijd leuk om te doen. U kunt uw verbouwde of gerenoveerde badkamer er een geheel nieuwe ‘look’ mee geven. Een badkamer specialist die u hierin kan helpen en adviseren, is natuurlijk helemaal handig. Dus wilt u uw badkamer laten verbouwen of renoveren? Dat is Bad Montage dé badkamer specialist die alles voor u tot in de puntjes verzorgt. Tot en met advies en inspiratie voor badkamer tegels aan toe. Wij zijn een zeer ervaren badkamer specialist en verzorgen uw complete badkamerverbouwing of renovatie van a tot z, inclusief advies over en het plaatsen van luxe sanitair en het tegelwerk dat u wenst. Neem contact met ons op als u meer wilt weten over onze expertise en werkzaamheden als badkamer specialist.

Nieuwe badkamer? Nieuwe badkamer tegels!

Bij een nieuwe badkamer horen natuurlijk ook nieuw badkamer tegels. Maar welke kiest u? Welke vloer- en wandtegels passen het beste bij de sfeer die u voor ogen heeft voor uw nieuwe badkamer? Wilt u uw badkamer laten betegelen met opvallende kleuren, prints of een apart design? Of kiest u liever voor warme woestijnachtige tinten? Ook kunt u delen van wanden laten bekleden met mozaïek. Als het gaat om het aanbod badkamer tegels zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Als u door de bomen het bos niet meer ziet, kunnen wij u uitstekend adviseren over nieuwe badkamer tegels die aansluiten bij de stijl van uw woning en de omvang en indeling van uw badkamer.

Badkamer verbouwen

Vloertegels badkamer

Aan de basis van uw badkamer liggen natuurlijk altijd de badkamer vloertegels. Met een lichte vloertegel creëert u ruimte, en met een donkere vloertegel juist warmte. Bij een compacte badkamer is bijvoorbeeld een lichte langwerpige badkamer tegel te adviseren, omdat dit alles optisch groter maakt. Maar u kunt natuurlijk helemaal zelf de stijl van de tegels bepalen. Voor een stoere badkamer kunt u bijvoorbeeld denken aan betonlook vloertegels. Marmer of natuursteen stralen daarentegen meer luxe uit. We adviseren u overigens wel om onder vloertegels in de badkamer vloerverwarming aan te (laten) leggen.

Vloerverwarming onder badkamer vloertegels

Een tegelvloer in de badkamer kan in de winter nog wel eens koud aanvoelen. Vloerverwarming helpt daartegen. Vloerverwarming wordt sowieso vaak toegepast om de hele badkamer te verwarmen. Er zijn twee soorten vloerverwarming mogelijk: vloerverwarming met buizen en elektrische vloerverwarming. Beide soorten verwarming zijn geschikt voor plaatsing onder badkamer tegels. Vloerverwarming met buizen wordt aangesloten op de bestaande cv-installatie. Elektrische vloerverwarming wordt geïnstalleerd op het elektriciteitsnet. Vloerverwarming is zeer comfortabel aan de voeten en zorgt dat de vloer snel opdroogt. Tot slot is vloerverwarming onzichtbaar en ruimtebesparend.

Badkamer wandtegels

Om de stijl en sfeer in uw badkamer compleet te maken zijn de juiste badkamer tegels aan de wanden zeer belangrijk. Wandtegels zijn vochtbestendig en makkelijk schoon te maken. Wat dacht u van keramische tegels? Die zijn makkelijk te reinigen. Ze zijn verkrijgbaar in een matte en een glanzende uitvoering. Bovendien zijn ze krasbestendig en duurzaam. Kiest u liever voor meer luxe? Dan zijn badkamer tegels van natuursteen een mooie keuze. Deze wandtegels geven een zeer levendige en luxueuze uitstraling.

Badkamer tegels kiezen die bij u passen

Het belangrijkste is dat u kiest voor badkamer tegels die passen bij uw wensen en uw beschikbare budget. Er zijn zo ontzettende veel badkamertegels voor vloeren en wanden op de markt dat kiezen niet altijd eenvoudig is. Wilt u snel weer kunnen genieten van een prachtige stijlvolle tegelvloer of tegelwand in uw badkamer? Bij ons regelt u snel en eenvoudig de aanleg van uw nieuwe tegelvloer of badkamer wand. Neem gerust contact met ons voor advies en informatie over de keuze van uw badkamer tegels.

Badkamer verbouwen

Bad Montage

Werkwijze voor leggen van badkamer vloertegels

Voor een mooie egale badkamer vloer, kunnen wij uw badkamer tegels op drie manieren legen.

  1. In de specie: heeft u een ruwe betonvloer ondergrond? Bijvoorbeeld in een nieuwbouwwoning? Dan leggen we de badkamer tegels in de specie. In dat geval is het niet nodig om eerst een dekvloer aan te brengen. Deze legwijze is praktisch voor het plaatsen van natuursteen en tegels van ongelijke dikte
  2. In de mortel: dan doen we als de ondergrond ongelijk is. We leggen dan de tegels gelijk met een minimale voeg voor een zo mooi mogelijk resultaat
  3. In de lijm: als er geen oneffenheden en/of hoogteverschillen in de vloer zitten, leggen de badkamer tegels in de lijm. Dat doen we meestal op een cementdekvloer of een anhydrite gietvloer. Zijn deze materialen niet gebruikt, of is de vloer onvoldoende vlak? Dan is het verstandig om de tegels in specie of mortel te (laten) leggen.
Bad Montage

Offerte aanvraag

Wij nemen binnen 48 uur contact met u op om een persoonlijk gesprek in te plannen.

Bad Montage

Persoonlijk gesprek

Wij komen langs en bespreken wat uw wens is, wij kunnen voor design doorverwijzen naar de showroom.

Bad Montage

Bouwplan

Werkzaamheden voorbereiding worden getroffen en alle spullen worden besteld en gecontroleerd.

Bad Montage

Bouwfase

De eerste week starten we met het slopen, leidingwerk en opbouw. De tweede week gaan wij tegelen
en afmonteren.

Antislip badkamer tegels

Veilig douchen in de eigen badkamer is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zeker voor ouderen kunnen de badkamer tegels soms veel te glad zijn, waardoor ze kans lopen op een vervelende valpartij. Waar tot voor kort nog werd gekozen voor een kortetermijnoplossing met een anti-slip douchemat of een douchekrukje, kan dit vandaag de dag gelukkig anders.
De oplossing voor veiligheid in de badkamer voor senioren is een inloopdouche met en lage instap en antislip tegelvloer. Zo kan een natte vloer met zeep en water geen gevaar meer vormen voor mensen die moeilijk ter been, of al wat ouder zijn. Zo kunt u bij Bad Montage ook terecht voor een levensloopbestendige badkamer die geschikt is voor mensen van jonge
leeftijd tot en met mensen van senioren leeftijd. Uiteraard mag een comfortabele vloerverwarming in een senioren badkamer niet ontbreken.

Meer weten over badkamer tegels?

Wilt u meer weten over de badkamer tegels die u in uw badkamer kunt (laten) leggen? Samen met u kijken wij graag welke tegels voor uw badkamer geschikt zijn en welke u mooi vindt. Bel ons voor info en advies op 06 14 93 85 82 of mail naar info@bad-montage.nl. U kunt uiteraard ook het contactformulier invullen.